ισορροπία

Με τα χάλια της γέλασε, κι ύστερα, έπιασε με το δεξί χέρι το μικρό της μέτωπο, σε μια προσπάθεια να το στηρίξει και να προσφέρει ένα χάδι στον εαυτό της. Το κάνει συχνά.

Καθώς το αγγίζει, ψάχνει για την αμυχή. Της έχει γεννηθεί από ώρα μια αίσθηση αλκαλικής μυρωδιάς και ζεστού υγρού, που σέρνεται μέχρι τα όρια του φρυδιού της. Ψηλαφεί. Δεν έχει καταλάβει, αν πρόκειται για σταγόνα, που έπεσε πιθανά, από κάποιο μπαλκόνι ή αν η πηγή του βρίσκεται κάπου πάνω της. Το νευρικό γέλιο δίνει την θέση του στο αμόκ. Η μυρωδιά επιδεινώνεται και τώρα, ένας οξύς πόνος στο κεφάλι, έρχεται να βεβαιώσει την ύπαρξη της πληγής και την παράλληλη ανυπαρξία ισορροπίας.

Με τα δυο της χέρια, σχεδόν, γδέρνει το πρόσωπο. Μυρίζει ακόμα έντονα το αίμα. Ψάχνει. Φοβάται να κοιταχτεί στον καθρέφτη και σε κάθε επιφάνεια. Πιέζει τα σημεία, ώστε να λύσει το μυστήριο, να αναβλύσει. Δεν κάνει λάθος. Το κεφάλι της έχει ματώσει. Ή το πρόσωπό της. Μένει να το εντοπίσει. Προσπαθεί να χαλαρώσει τους παλμούς. Σκέφτεται, πως ένα αιχμηρό κομματάκι έπεσε από κάπου ψηλά και την τραυμάτισε. Αλλά αυτός ο πόνος;

Φέρνει τα δάχτυλά της μπροστά στα μάτια, έτοιμη να αντικρίσει την φρέσκια κόκκινη ύλη. Τελικά, τα φιλάει ένα προς ένα. Είναι καθαρά. Τα πλέκει μεταξύ τους και τα συγχωρεί για τον λανθασμένο πανικό, που της προκάλεσαν. Βάζει πάλι τα γέλια και συνεχίζει να γράφει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s